Forum > Directoare Web >

Cum explicati piata de directoare atat de slaba in Romania?

răspunde
29 octombrie 2008, 13:22:54
Daniel
mesaje: 8
adica... pe .com sunt cateva milioane de directoare web, pe romania sunt 350....
30 octombrie 2008, 0:04:03
alecs
mesaje: 155
Din punctul de vedere al posesorilor de directoare cred ca acestia au o piata mult mai larga afara. Sunt mult mai multe website-uri in engleza. Un alt factor important este monetizarea unui director: e mult mai usor de gasit advertiseri in "afara' decat in RO. Iar pentru romani paypalul a fost pana nu demult indisponibil, deci un eventual director cu listari platite (prin paypal) nu era posibil.
25 februarie 2009, 11:21:05
Ciprian
mesaje: 23
Da, dar sa ne gandim ca piata online din Romania este in crestere, si cele 350 de directoare (care au ajuns la 408 la ora scrierii acestui post) vor fi ajuns departe peste 2-3 ani. Si sa ne gandim si cate din ele vor rezista, si cate vor adauga caracteristici noi.

Piata PayPal din Romania este si ea in crestere (ce-i drept mai lenta), dar este. Asa ca asteptam sa vedem ce se intampla si ne crestem directoarele ca pe proprii nostri copii. :D
10 martie 2009, 1:08:49
alexpescar
mesaje: 3
Degeaba se creeaza directoare...daca le for face cu inscriere pe plata. Ar fi ok sa faca directoare free...seo friendly si sa agate un google adsense pe el. De exemplu eu... daca vad un director free si are google adsense ii administrez un click pe unul din anunturi de fiecare data cand inscriu un site, pentru ca ma gandesc ca poate are si omul acela nevoie de bani sa`si plateasca hosting`ul. Prin asta se poate incuraja cresterea de directoare free si seo friendly, daca fiecare am da cate un click :) parerea mea!
18 martie 2009, 17:45:51
Ciprian
mesaje: 23
alexpescar, ideea ta e foarte buna, apropo de clickuri. Cu toate ca ar trebui sa gandim ca poate linkul pe care il vizitam din bannerul AdSense ne-ar fi folositor. Nu doar un simplu click si gata.

Din prea multa bunavointa din partea webmasterilor, Google ar putea interpreta lucrurile "altfel".

Si, tot legat de directoare web, am atasat un blog directorului meu. Daca cineva e interesat sa-l citeasca, il puteti gasi aici: http://www.afacerionline.net/blog/
18 martie 2009, 23:19:33
alecs
mesaje: 155
Acum intr-adevar e prea tarziu pentru lansarea directoarelor cu plata. In Romania sunt extrem de putine directoare de acest gen, iar numarul mare al celor gratuite nu justifica platirea unei sume pentru inscriere.
Desigur, intr-un director cu plata vor fi mult mai putine situri langa al tau si de o calitatea probabil mai buna. Dar merita atat timp cat poti obtine link-uri gratuite din alte parti?

Pe .com am cheltuit aproximativ $170 pe inscrieri in directoare. Desi am ales directoare extrem de bune (de exemplu pentru 10$ primeam un link de pe PR 4 intr-o categorie goala) nu am observat absolut nici o imbunatatire privind traficul organic. Pot afirma cu siguranta ca a fost o risipa.
Pe langa asta, Google a inceput de mult timp sa penalizeze directoarele care "vindeau PR". Un bun exemplu este "alivedirectory.com" care a avut in trecut un PR 6 daca nu gresesc, iar acum nu apare in cautari nici dupa "alive directory".

alexpescar, chiar daca intentia ta este buna, trebuie sa te gandesti si de unde vin banii pentru clickul tau. Daca esti interesat de anunt nu am nici o problema, dar in caz contrar un advertiser va plati pentru click, nu Google.
7 aprilie 2009, 11:23:56
Daniel
mesaje: 8
faza cu click-u pe link, exact de'aia nu fac niciun site romanesc cu adsense pe el, nu'sh, asa suntem noi romanii, ne'apucam sa dam click-uri peste tot, si nu de alta, dar am cont de adsense de peste 3 ani si intentionez sa`l pastrez.

cat despre penalizarile directoarelor, alivedirectory.com a fost lucrat, de la faza cu report link sales a lu google, i-au dat cativa baieti report si cu asta basta, iesea prea in fatza site-ul ala.

eu am director pe .com cu PR5 si o duc bine, nici urma de penalizare
răspunde