Forum > Directoare Web >

Directoare ce trebuie sterse

răspunde
8 decembrie 2010, 12:59:55
patrick
mesaje: 3
Urmatoarele directoare trebuie sterse:

boh.ro
cue.ro
bpb.ro
bme.ro
blr.ro
lum.ro
som.ro
sou.ro
vea.ro
eoa.ro
ioa.ro
tso.ro
dui.ro
nui.ro
luve.ro
ufu.ro
pue.ro
obu.ro

Toate aceste directoare apartin firmei Calor SRL si au un singur scop: autopromovarea siteurilor detinute de aceasta firma. Acest lucru nu este sanctionabil, ceea ce este
sanctionabil din punctul meu de vedere consta in faptul ca toate aceste directoare nu permit adaugarea siteurilor firmelor concurente...permit inscrierea dar nu sunt publicate niciodata, ceea ce inseamna ca mii de firme din domeniul instalatiilor, vin
pe siteul dirpedia.ro si isi pierd timpul cu aceste directoare.

Banuiesc ca dirpedia.ro publica doar directoare in care se poate adauga un site de catre oricine si nu promoveaza directoare care folosesc astfel de practici.

Cum mi-am dat seama de ceea ce se intampla? Simplu, sunt un proprietar de firma de instalatii si mi-am pierdut si eu timpul cu incercarea de inscriere in directoarele din lista de mai sus si dupa ce am inscris 2 siteuri am observat ca nu au fost
publicate si am studiat putin problema...asta si pentru ca in rest toate celelalte directoare imi aproba inscrierile siteurilor.


Si ca totul sa fie extrem de clar o sa dau si un examplu:

In siteul boh.ro, categoria "Echipamente pentru casa si gradina" (aceasta e si categoria special creata pentru autopromovare si unde nu apar decat siteuri care apartin firmei calor)

Subcategoria "Acumulatoare cu serpentina"
calorserv.ro/produse/boilere/boilere-tank-in-tank/ARISTON
e-boilere.ro
e-boilere.ro

Subcategoria "Aparate aer rece"
calorserv.ro/produse/aer-conditionat/Aparate-aer-conditionat
aerului.ro

Subcategoria "Centrale termice"
calorserv.ro
centrala-termica.com.ro
centrale-termice-electrice.ro
centrale-termice-pe-gaz.ro
calorserv.ro/produse/Centrale-Termice/Centrale-termice-pe-lemn
calorserv.ro/produse/Centrale-Termice/centrale-termice-murale/centrale-termice-cu-tiraj-fortat
calorserv.ro


Si lista poate continua in acelasi mod, evident toate siteurile apartin firmei Calor, niciun alt site concurent nu este inscris in acest director.


Cred ca am explicat destul de bine situatia si sper ca toate aceste directoare vor fi sterse din dirpedia.ro

Multumesc

Inca o lista cu directoare care apartin firmei Calor dar care inca nu sunt publicate in dirpedia.ro, poate se
afla pe lista de asteptare.

boe.ro
ppo.ro
drp.ro
lpl.ro
bmn.ro
bua.ro
bey.ro
nuu.ro
peo.ro
snv.ro
snp.ro
8 decembrie 2010, 19:22:25
wladevlad
mesaje: 2
dupa parerea mea, sa construiesti atatea directoare web ca sa te autopromovezi e cea mai tampita idee posibila.
8 decembrie 2010, 19:46:27
alecs
mesaje: 155
OK patrick, voi investiga si voi reveni cu o concluzie cat de repede posibil.
8 decembrie 2010, 20:59:48
patrick
mesaje: 3
Multumesc! Sper din tot sufletul sa incepem si noi sa tinem cont de etica si sa nu lasam practicile incorecte sa se dezvolte.

Nu am nimic cu ei ca si-au facut directoare, pe banii lor pot sa faca tot ce doresc, ma deranjeaza insa faptul ca dirpedia promoveaza directoare pe care nu pot sa-mi inscriu siteurile si pierd timp pretios pe care pot sa-l folosesc pentru a face altceva.

Daca ai nevoie si de alte detalii nu trebuie decat sa le ceri.
10 decembrie 2010, 9:14:33
ACatalin
mesaje: 2
Buna ziua,

In primul rand as dori sa-mi cer scuze utilizatorului "patrick" in numele firmei Calor.
Este adevarat ca directoarele apartin firmei dar ideea si realizarea a fost din partea unui alt departament.

Pentru a fi mai explicit si in acelasi timp pe scurt, ideea acestor directoare nu era de a autopromova site-urile firmei SI DOAR atat, cum a mentionat si utilizatorul "wladevlad" acest lucru ar fi o idee tampita. Ci in primul rand promovarea segmentului de instalatii din Romania dar nu numai.

Daca am fi asa de ogoisti cum sustineti ne-am pozitiona principalale noastre site-uri pe prima pagina, lucru pe care nu este adevarat.

Pentru a discuta si la mai obiect dvs. ati mentionat categoria principala "Echipamente pentru casa si gradina" -> http://boh.ro/echipamente-pentru-casa-si-gradina/ , dupa cum se observa nu listeaza in aceasta pagina nici un site al firmei. Este adevarat caci apoi subcategorii ale acestei categorii contin site-uri ale firmei dar nu din egoism sau din alt motiv ci pur si simplu pentru ca in momentul de inceput nu aveam nici o firma de instalatii inscrisa. Exista tot acolo subcategorii care nu au nici un site inscris in acest moment, din acelasi motiv ca nu exista site-uri care sa doreasca acest lucru.

Din 8 decembrie si pana astazi am investigat aceasta "problema" si intr-adevar aveti dreptate in ceea ce priveste noile inscrieri.
Pentru acest aspect imi asum personal toata vina ( desi personalul care s-a ocupat de acest proiect nu se mai afla in firma de ceva timp ).
Nu doar firmele de instalatii nu au fost inscrise ci si multe alte firme la care cercetand am descoperit ca pur si simplu era un motiv de comoditate de a verifica si aproba.

Astfel, va rog personal sa-mi adresati un e-mail pe adresa catalin@e-calor.ro in care sa specificati link-ul dvs. si categoria dorita pentru a ma putea ocupa personal de inscrierea lui.

Daca sunt si alte nemultumiri asupra acestui lucru va rog sa nu ezitati sa-mi adresati aici intrebarile sau pe e-mail si-mi voi acorda tot timpul meu disponibil pentru a le solutiona.

Va multumesc pentru interesul acordat si sper ca orice "problema" sau neintelegere poate fi rezolvata pe cale amiabila.

Multumesc in acelasi timp si echipei Dirpedia care face un lucru minunat prin promovarea acestor tipuri de servicii.
10 decembrie 2010, 15:02:05
patrick
mesaje: 3
Imi pare bine ca va dati seama de ceea ce ati facut (sau mai bine spus v-ati dat seama ca ati fost descoperiti) iar acum incercati, intr-un mod patetic si jenant dupa parerea mea, sa va dezvinovatiti.

Ca sa demonstrati tuturor ca spuneti adevarul, de ce nu ne aratati macar un site din nisa de instalatii care a fost inscris in oricare din directoarele mentionate inainte de data de 08.12.2010.

E adevarat ca in categoria principala a directorului respectiv (boh.ro) nu apare niciun site al firmei Calor dar tot atat de adevarat este ca nu apare niciun site din nisa de instalatii.

Dupa cum spuneam si in posturile anterioare, nu am absolut nicio problema cu directoarele voastre, mi-am pierdut timpul cu ele pana cand m-am prins ale cui sunt si atat.

Personal nu ma mai intereseaza sa apar in directoarele voastre pt ca e absurd sa ma promovez undeva unde concurenta detine controlul. Ii sfatuiesc si pe ceilalti posesori de siteuri de instalatii sa evite directoarele voastre.

Singura mea problema in legatura cu subiectul asta este decizia dirpedia de a pastra sau nu aceste directoare. Opinia mea se cunoaste, directoarele trebuie sterse dar nu eu sunt cel care decide si mizez pe o decizie impartiala si mai ales etica.
13 decembrie 2010, 16:36:31
Nine Ijof
mesaje: 1
Se intampla sa lucrez la ceva asemanator.

@ACatalin: Data viitoare cand angajati, specificati si clauze sa acopere genul asta de indivizi care se razbuna.

@Patrick: Nu stiu cum e in realitate, nici nu ma intereseaza. Dar asa, dupa tine, daca o companie are bani sa recurga la directoare web si practici imorale, ce garantie ai tu ca intr-o zi n-o sa vina intr-o zi o masina neagra sa te bage in porbagaj?
14 decembrie 2010, 16:16:31
ACatalin
mesaje: 2
@Nine Ijof nu putem controla mereu chiar totul si invatam pe parcurs.

Zilele acestea am tot cautat prin loguri si am incercat sa adaugam site-urile care nu au fost aprobate pe o anumita perioada de timp.

Situatia a fost rezolvata si orice site decent care va dori inscrierea va fi acceptat fara nici un fel de problema.

Exista si unele care nu le-am putut recupera astfel cei care vor trimite o noua cerere de inscrierea aceasta va fi onorata.

Astfel, conform bunelor practici de pe Dirpedia.ro orice site care doreste inscrierea in directoarele noastre listate aici va fi acceptat.

Va multumesc.
15 decembrie 2010, 9:54:23
instalsol
mesaje: 1
@Nine Ijof
Citeste aici: http://perca-ciuperca.blogspot.com/2010/03/limbricii.html

Aia nu sunt angajati ci sclavi in acceptiune moderna, nici nu prea ai ce sa le ceri, dar cu siguranta nu despre asta e vorba.

Banuiesc, de fapt sper ca despre black seo ai auzit sau daca nu ai auzit cu siguranta big G stie ce sa faca in astfel de cazuri. Daca tu (Nine Ijof) sau alti romanasi cu idei nastrujnice precum cei de Calor au crezut cumva ca pe internet nu exista nicio regula o sa aflati cu timpul ca lucrurile nu stau chiar asa si conditiile pe care trebuie sa le respecti pentru a aparea in SERP sunt foarte bine reglementate tocmai pt ca se trezesc unii care cred ca au inventat apa calda.

Desi am repetat de mai multe ori, ma vad nevoit sa mai repet inca o data ca nu am nimic nici cu directoarele lor si nici cu practicile lor ci doar cu faptul ca un site cu autoritate in domeniul directoarelor romanesti precum Dirpedia promoveaza directoare care aproba listari pe principii doar de proprietari cunoscute.

Pentru toti neinitiatii, atunci cand va confruntati cu practici incorecte ale siteurilor concurente, nu incercati sa corectati ceva pe plan intern, trimiteti o reclamatie la Google si siteul care a beneficiat de o listare (mult peste posibilitati) ca urmare a practicilor incorecte va gusta din Sandbox o buna bucata de vreme (adica vor fi declasati, pentru cei care nu cunosc termenul "Sandbox").
17 decembrie 2010, 21:55:37
Mos_Craciun_la_Polul_Nord
mesaje: 4
salutare lume,

vad ca e destul de aprinsa discutia pentru ceea ce au facut si ce fac cei de la CALOR. dupa cum se vede si pe blogul lui perca , pus de instasol cat si celor spune de patrick.
Va pot confirma ca cele spuse de patric este adevarat, acest patron de la calor se crede MESIA internetului si a investit peste 30000 de euro in achizitia de domeniii, in special pe domeniul instalatiilor pentru a nu mai aparea firme concurente , gen instalsol sau firme noi care sa achizitioneze ei unele domenii cu referire la vreun cuvant cheie. El spera ca va ajunge un gen "emag" in domeniul instalatiilor, si va domina internetul cu toate cuvintele pe domeniul instalatiilor.
Daca ar fi un nume care se respecta , nu si-ar pune pe siteul lui produse de la firme concurente, gen ROMSTAL sau FEROLLI, doar pentru a-si atrage clientii si cand cand ii intrebi de acele produse primesti raspunsul ca sunt proaste sau ca nu mai importa....norocul lor e ca nu s-au sesizat aceste branduri pentru a le intenta un proces, da nici mult cred ca mai este. Ei ar trebuii sa-si respecte clienti si sa nu clientul pe 10 siteuri identice.....da ei nu cunosc cuvantul RESPECT !!!!!
O sa va prezint mai jos cateva din domeniile acestei firme , iat proprietarul se poate descoperi simplu accesand www.rotld.ro si acolo vei vedea cine e proprietarul.
Eu am facut chiar o reclamatie la goole in care i-am transmis unele siteuri, mai ales ca majoritatea sunt identice si i-am zis sa verifice unele domenii si cred ca in curand vom avea o mare "surpriza" in lumea internetului.....
Siteuri exemple:

www.calorserv.ro
www.calor.ro
www.centrale-termice-electrice.ro
www.centrale-termice-pe-lemne.ro
www.panouri--solare.ro
www.boilere.com
www.e-boilere.ro
http://centrale-condensare.ro/
http://statii-dedurizare.ro/
http://pompe-submersibile.ro/
http://e-bentone.ro/
http://e-giersch.ro/
http://filtre-piscine.ro/
http://scoli-de-soferi.com.ro/
http://teste-personalitate.ro/
http://cabinete-psihologice.ro/
http://testeinteligenta.ro/
http://convector-pe-gaze.ro/
http://bep.ro/
http://calor-serv.ro
www.anti-satanism.ro
www.calor.com.ro
----------
Sper ca nu v-am plictisit cu aceste informatii.
Ma tenteaza sa fac urmatorul domeniu: www.anti-calor.ro :)
Deci sper ca mosul sa le aduca un mare BAN de la goolge.

Al vostru ,

Mos Craciun

răspunde