Forum > DirPedia >

Excludere director

răspunde
27 aprilie 2010, 14:21:22
claudiu
mesaje: 9
Am 2 propuneri :
1 daca un administrator de director schimba regula de aprobare ,de exemplu accepta doar cu reciproc , iar in dirpedia apare ca este optional , sa fie exclus din lista. Asta pentru ca nu catadicseste sa mai anunte pe cineva ca a schimbat regulile , dar a avut timp sa il inscrie aici.
2 un sistem de recompense pentru userii care anunta nereguli in lista (sau orice fel de stimulent de exemplu un link ..... etc)
27 aprilie 2010, 14:25:31
claudiu
mesaje: 9
Completare
argumentul pentru care propun stimularea celor care semnaleaza nerguli este ca la interval de cateva saptamani gasesc aceleasi "inconveniente " la unele directoare , si de aici trag 2 concluzii:
1 Nu le-a semnalat nimeni
2 au fosta semnalate , dar nu sa luat nici o masura
27 aprilie 2010, 19:03:57
alecs
mesaje: 155
legat de primul post:
1. Aici presupui ca omul si-a inscris directorul in dirpedia. Lucru nu tocmai corect deoarece un numar mare de directoare au fost introduse de mine.
O alta problema este ca dirpedia nu este o autoritate oficiala (in adevaratul sens al cuvantului) a directoarelor. Nu poti impune unui om sa vina aici sa isi raporteze schimbarile.
2. Aproximativ o treime din rapoarte nu sunt utile: "nu merge", "nu imi accepta situl". Apreciez feedbackul primit, dar nu vad ce recompensa as putea da. In fond, cei ce folosesc lista in mod regulat ar avea de castigat din raportarea (si ulterior excluderea) directoarelor inutile.

Cat despre luat masuri cu privire la un raport: eu trebuie sa pot verifica cele scrise acolo.
"mi s-a sters situl", "m-a injurat adminul pe email", "are un design prost" nu sunt dovezi clare.
30 aprilie 2010, 11:00:59
claudiu
mesaje: 9
Daca nu sa inscris atunci nu trebuie sa anunte nimic.(probabil ca cele inscrise de tine nu au confirmat adresa de mail ) ... ma rog nu asta era esenta propunerilor facute .
In esenta ma refer la combaterea unei anumite atitudini de "eu sunt mai smecher ca altii" si pun oamenii sa piarda timpul sa isi inscrie site-uri si apoi vor constata singuri ca de fapt eu una scriu pe site si alta fac.
Dirpedia nu este o autoritate oficiala, dar este un site pe care te straduiesti sa il dezvolti in folosul userilor , iar cei care il folosesc in mod regulat il considera destul de "autoritar" (din acest motiv revin si il folosesc)
Ai dreptate cu raportarile de genul -ma injurat sau etc .
iti sugerez altceva atunci.
Sa fie facute publice problemele semnalate de catre useri si astfel fiecare sa decida daca vrea sa viziteze directorul respectiv sau nu.
Iti dau un exemplu
Una din problemele semnalate de mine
Exista un director in lista care are pagerank 6.
Are pe toate linkurile externe "nofollow" si cere link reciproc pe prima pagina a site-ului pe care il inscrii.
Cui ajuta o inscriere in acel director ? Celor care detin site-ul respectiv si atat.
Parerea mea este ca ar trebuii deschis cate un topic in acest forum despre fiecare director care umbla cu cioara vopsita , nu pentru a penaliza pe cineva , ci pentru a ne ajuta unii pe altii sa nu mai pierdem timpul .
Eu unul daca as gasi postat aici de exemplu ca un director are 1000 de site-uri in asteptare sau ca in pagina "site-uri noi" ultimul site aprobat este din iulie anul trecut , as aprecia foarte mult acesta informatie.
30 aprilie 2010, 11:04:59
claudiu
mesaje: 9
O completare
in postul tau ai scris ca o treime din raportari sunt inutile .
Deci 2 treimi sunt raportari utile , ceea ce inseamna ca ai deja destule informatii utile pe care ai putea sa ni le impartasesti si noua aici pe forum (depinde si de numarul total al raportarilor)
1 mai 2010, 19:05:44
alecs
mesaje: 155
Raportarile nu sunt un fel de discutii interne. Raportul se citeste, se verifica iar daca se constata ca intr-adevar este o problema se ia o masura. In final raportul este sters.

Directoarele cu nofollow si care cer link reciproc sunt semnalizate clar in lista. Lista nu este dedicata exclusiv celor care nu cer link sau dau doar linkuri seo friendly. Daca cineva doreste sa se inscrie in el, e problema lui.

Mai e si o problema de eficienta. Mai bine pierzi 20 de secunde sa completezi un formular si sa dai submit decat sa citesti discutii 5 minute dupa care sa hotarasti ca nu merita sa iti bati capul cu directorul.

Directoarele inactive (~1000 situri in asteptare sau ultimul site aprobat a fost cu luni de zile in urma) sunt scoase din lista si setate inactiv.

Raportarile nu sunt numeroase, in medie apare una/zi. Informatii nu pot impartasi deoarece le citesc, actionez si sterg raportul dupa cum am spus mai sus.

In mare ai dreptate in ceea ce spui, dar tinzi prea mult sa tai si spanzuri. Nu contest faptul ca or fi oameni care pun un director pe un subdomeniu, trimit si asteapta aprobarea in dirpedia pentru a prinde un loc bun si apoi schimba pe nofollow si link reciproc.

Daca ai o problema legata de un anumit director poti sa pornesti o noua discutie pe forum.

Sper ca am atins toate punctele identificate de tine.
3 mai 2010, 8:39:15
claudiu
mesaje: 9
Probabil ca ai dreptate cand spui ca sunt cam dur in masurile propuse. In definitiv este site-ul tau si iei masurile pe care le consideri oportune.
Nu am ceva anume cu vreun director , am cu atitudinea celor care administreaza directoare si arata lipsa de respect fata de utilizatorii care incriu site-uri si care le creeaza continutul de fapt .
Este posibil sa nu isi schimbe atitudinea datorita faptului ca apar aprecieri negative pe acest forum in legatura cu activitatea lor , dar si reciproca e adevarata ..... insa pentru asta ar trebuii ca pe acest forum sa fie activi marea majoritate a celor ce utilizeaza lista dirpedia.
3 mai 2010, 13:02:27
Realtuning
mesaje: 2
Am si eu un director care l-am propus spre inscrierea pe dirpedia aproape de 3 saptamani.Dar nu a mai fost aprobat. Directorul este www.asxx.ro cu link de inscriere http://www.asxx.ro/submit.php?stype=l

As dori sa va intreb, in cate zile este aprobat un director pe dirpedia.ro?
3 mai 2010, 23:59:05
alecs
mesaje: 155
http://www.dirpedia.ro/intrebari-frecvente.html
"Perioada de așteptare poate varia de la câteva zile până la câteva luni."
4 mai 2010, 13:59:31
Realtuning
mesaje: 2
Ok Multumesc.Am sa astept
răspunde