Forum > Directoare Web >

Actualizare si modernizare directoare web

răspunde
3 martie 2010, 17:00:14
Ciprian
mesaje: 23
Incep aceasta discutie avand in vedere ca zilele trecute ma intrebam cine foloseste (viziteaza) un director web. Si mi-am dat seama ca 99% sint webmasteri. Ceilalti ajung din intamplare dintr-un motor de cautare.

Tinand cont ca lumea online adauga tot mai multe elemente de socializare (Twitter, Facebook), conturi impartite (shared - ex: log in using Facebook) si statistici, m-am gandit sa adaug doua categorii de imbunatatiri: statistici si socializare.

La partea de statistici as vrea sa adaug statistici (ma repet dar n-am ce sa fac) legate de fiecare site inscris, precum si campuri noi la inscriere (ex: platforma site: Static | WordPress | Joomla | Altele). Astfel as putea sa sortez site-urile existente si sa creez clasamente. Deasemenea o alta imbunatatire ar fi o analiza primara a site-ului (pentru site-urile inscrise cu link reciproc), astfel ca fiecare vizita pe un site inscris in director sa trimita un ping cu informatii despre vizitator (ex: IP, tara, referrer, motor de cautare, keyword, etc), iar eu in director sa listez cele mai recente x vizite.

La partea de socializare as putea sa adaug asocierea contului de Twitter, Facebook, LinkedIn, etc, sub forma de campuri optionale la adaugarea site-ului.

O alta idee ar fi o suita de bannere in formate standard, sau link-uri text sub format de script JavaScript care sa poata fi inclus intr-un site si pe care scrie "Viziteaza-ne site-ul/profilul pe numedirector.ro" (nu dau nume ca nu imi fac reclama). Asa cum eu pe blog am "My LinkedIn Profile", sau "Visit my Facebook profile", tot asa s-ar putea face si pe director.

Departe de mine gandul ca directoarele web nu mai sint ce au fost odata, si vreau sa cred ca voi avea acelasi numar de site-uri propuse pe zi si peste un an de zile. Dar, vazand tendintele online din ultima vreme, cred ca a venit timpul sa iau masuri pentru directorul meu.

Mai ales atunci cand vad 10 link-uri cu jocuri si joculete Flash, toate la fel, si pline de AdSense.

Ce parere aveti?
3 martie 2010, 20:49:04
alecs
mesaje: 155
In mare este o idee destul de buna. Ai avea un director unic, o parte din continut s-ar genera automat (din statistici) + ultimele x tweet-uri care iar ar constitui continut aproape unic.

Referitor la cele mai recente x vizite... nu e prea concludent deoarece ai informatii doar despre cei care ajung la tine pe director, venind din situl inscris. Deci informatiile referer, motor de cautare si keywords nu poti sa le iei. Bineinteles, poti avea o imagine sau script pus pe siturile inscrise care ar rezolva aceasta problema. Dar deja exista trafic.ro si altele similare.

In final sunt mute lucruri pe care le poti implementa pentru a-l face mai "social": sistem de useri, comentarii, recompense pentru activitate, concursuri etc.

Nu sunt paranoic in ceea ce priveste promovarea proprie. Daca e vreun URL extern care are legatura cu discutia chiar te rog sa il mentionezi, nu ma supar. URL-urile oricum nu sunt parsate in linkuri.
răspunde