Forum > DirPedia >

Criteriu de imbunatatire a listei

răspunde
6 decembrie 2008, 11:44:51
claudiu
mesaje: 9
Propun sa luati in calcul si numarul de site-uri care se afla in asteptare pt a fi aprobate .
Si eventual data la care a fost aprobat ultimul site inscris
Am gasit directoare la care ultimul site era aprobat acum cateva luni
Am multe exemple de dat .
Sunt criterii importante din mai multe motive :
1 Daca un director are 1035 de siteuri in asteptare (este o cifra reala si pot indica respectivul director) , oricat de important este socotit conform notei actuale , pentru mine ca urilizator este o pierdere de timp sa mai inscriu inca un site acolo
2 lista dirpedia este folosita de cei care vor sa inscrie site-uri in directoare , si este important ca sa trimiteti vizitatorii catre directoare care chiar sunt intretinute de catre o persoana la momentul actual (asa cum este actualizata si dipedia )
6 decembrie 2008, 19:08:39
alecs
mesaje: 155
Sunt de acord cu acest criteriu.
Problema este cum verific acest lucru. Numarul de situri in asteptare intr-un director se poate schimba zilnic. O parcurgere manuala a 300 de directoare pe zi nu este o solutie (chiar si pentru o echipa).

A doua problema ar fi cum gasesc aceste statistici. Unele directoare le afiseaza pe prima pagina, dar majoritatea nu. Un director care afiseaza ca mai are 100 de situri de aprobat va fi dezavantajat in fata unuia care mai are 4000, dar nu afiseaza acest numar.
Chiar daca toata lumea ar avea un xml frumos cu toate statisticile de care are nevoie Dirpedia tot ar exista o problema: oricine ar putea sa isi editeze manual fisierul xml acordand astfel un beneficiu directorului sau.

Toate detaliile directoarelor de pe Dirpedia (si mai ales cele care influenteaza nota si implicit ordinea) sunt alese astfel incat sa nu poata fi influentate artificial.


O solutie care ar rezolva intr-un fel aceasta problema este un sistem de rating intern (vizibil doar membrilor) prin care acestia ar putea vota directoarele considerate nefolositoare. Apoi la x voturi negative, directoarele respective sa nu mai apara in listele de inscrieri (cele din "contul meu", nu cea publica).
6 decembrie 2008, 22:04:00
claudiu
mesaje: 9
Poate ca e o solutie buna sa exista acel sistem de rating .
In felul acesta cine vrea intradevar sa nu piarda timpul va sti unde sa inscrie si unde nu
9 decembrie 2008, 17:51:14
atyclb
mesaje: 16
Chestia cu numarul de siteuri in asteptare este relativa.
100 de siteuri in asteptare pe un director mic inseamna mult, pe un director mai mare nu e cine stie ce.
Pe directorul meu se inscriu intre 20 si 40 de siteuri pe zi ...
100 in asteptare inseamna un weekend in care sunt plecat la munte si nu am cum sa aprob nimic.
răspunde