Forum > DirPedia >

Sugestie pentru a exploata directoarele cu mai multa usurinta

răspunde
7 iunie 2009, 12:57:50
danadrian
mesaje: 4
Vreau sa va recomand tuturor o metoda de a introduce mult mai usor numele site-ului, descrierea, adresa de mail, etc. Nu este vorba de vreo smecherie legata de inscriere, ci una care te ajuta sa folosesti tastatura in mod mai eficient.
Este un programel gratuit numit AutoHotKey ce iti permite sa-ti faci singur scurtaturi. De exemplu, eu pentru a scrie adresa de mail, trebuie sa tastez doar ml si apoi tab ; pentru a scrie intreaga descriere, scriu dsc si apoi tab. Este mult mai rapid decat sa iti tii toate textele acestea intr-un notepad si sa te apuci sa dai copy, paste etc. Practic, dupa apasarea butonului tab de 2 ori, poti sa introduci textul si sa treci imediat in campul urmator. Tot cu ajutorul lui tab poti sa selectezi la sfarsit butonul Trimite sau Submit, fara a folosi deloc mouse-ul.
Cred ca aceasta unealta ar putea fi recomandata chiar in Ghidul pentru inscriere.
Eu unul as innebuni daca ar trebui sa sa stau sa dau copy-paste.
Daca un administrator imi va da voie, pot sa pun un link catre o pagina cu instructiuni de folosire scrisa de mine, daca nu, se gaseste totul pe Wikipedia si pe site-ul programului AutoHotKey.
8 iunie 2009, 0:56:12
alecs
mesaje: 155
Poti posta orice resursa daca crezi ca e relevanta in aceasta discutie. Forumul nu permite adaugarea de link-uri, dar poti scrie direct URL-ul.

Din descrierea pe care ai facut-o mi se pare ca acest program este mai greu de folosit decat InFormEnter (care apare recomandat in ghidul de inscriere). Cu ajutorul celui din urma dai doar 2 click-uri pentru fiecare camp (titlu, url, descriere, etc). Pentru un formular obisnuit (fara captcha) se va folosi doar mouse-ul. Am gasit un screencast (doar 2 minute) la urmatoarea adresa:

http://www.viddler.com/explore/molzy/videos/65/

O solutie si mai rapida de a completa formularul de inscriere este RoboForm:
http://www.roboform.com/
L-am testat mai demult. Dupa o configurare mai complicata (filtre, expresii regulate) stie sa completeze un formular cu un singur click.
9 iunie 2009, 20:30:32
danadrian
mesaje: 4
Da, si InFormEnter pare la fel de util. Cred ca depinde de preferinta fiecaruia, dar mie mi se pare putin mai rapid AutoHotKey. Mi-e mai usor sa tastez 2 litere si sa apas tab, decat sa misc pointer-ul de la mouse si sa dau click undeva.

In orice caz, eu am scris aici despre AutoHotKey:
http://www.succes-inteligent.ro/blog/2009/05/autohotkey-scrie-rapid/
iar site-ul de unde se poate lua este:
http://www.autohotkey.com/download/

RoboForm nu am incercat inca, dar tre sa il incerc daca zici ca poate face totul dintr-un click.
Mersi!
9 mai 2012, 9:39:52
Popescu Ionel
mesaje: 9
RoboForm este destul de bun. L-am testat si eu.


http://info-tips-all.info/vacation-rentals
14 mai 2012, 21:30:43
alecs
mesaje: 155
Popescu Ionel, incerci sa spamezi forumul? Nu cred ca ti-ai ales locul potrivit.
răspunde