De ce DirPedia?

Obținerea link-urilor este un criteriu foarte important pentru creșterea traficului unui website și stă la baza optimizării pentru motoarele de căutare. Una dintre cele mai eficiente și necostisitoare metode de a procura linkuri este prin intermediul directoarelor web. În ele webmasterii își pot promova paginile personale într-un mod eficient și sigur.

DirPedia este o listă care conține directoare românești gratuite, analizate și sortate pentru a ușura munca webmasterilor. Pentru a garanta o listă cât mai curată și actualizată, DirPedia efectuează verificări periodice automate asupra fiecărui director. Astfel, este posibilă o analiză a situației extrem de rapidă și luarea deciziei de a șterge un director din listă se face fără intervenția nimănui.

lista
 1. numele directorului web
 2. adresa directorului - prima pagină a directorului
 3. director vizitat - dacă browserul dvs conține în history adresa directorului, el va fi marcat ca fiind vizitat
 4. link către pagina de adăugare
 5. page rank
 6. link reciproc - dacă directorul cere în schimbul listării un link reciproc, acest lucru va fi semnalat prin icoana icoana
 7. SEO-friendly - directoarele SEO-friendly sunt cele care au un link direct către websituri, fără a trece prin scripturi de redirecționare
 8. detalii - alte caracteristici ale directorului (Alexa rank, nota DirPedia, link-uri, vârsta domeniului, etc.)
 9. raport - formular pentru raportarea unei probleme a directorului

Sortarea și actualizarea listei

Implicit, lista este sortată după un algoritm intern care ține cont de multe aspecte (PageRank, SEO-Friendly, Alexa Rank, etc.) numit nota DirPedia. Recomandarea noastră este să acordați cât mai multă atenție primelor directoare din listă.

Pentru a întâmpina problema actualizării listei, DirPedia nu se bazează doar pe intervenția vizitatorilor pentru semnalarea problemelor. Sunt rulate automat și periodic o serie de verificări asupra fiecărui director în parte. Dacă se întâmplă ca un director să nu mai fie accesibil, el va fi scos din listă automat.

Ce verifică DirPedia?

 • Page Rank
 • Alexa Rank
 • header response code pentru director
 • header response code pentru pagina de submit
 • backlink-urile în Yahoo
 • backlink-urile în Google
 • backlink-urile în MSN
 • listarea in Dmoz