Întrebări frecvente (FAQ)

Am un director aprobat care a dispărut din listă. Ce s-a întâmplat?

Cea mai probabilă cauză este că directorul a fost inaccesibil în timpul ultimei verificări. Puteți constata acest lucru în pagina de statistici. Dacă nu apare nici în lista principală, nici în pagina de statistici înseamnă că directorul a fost șters din baza de date. Verificați ca directorul să îndeplinească condițiile de acceptare înainte de a-l înscrie iar. Verificați și dacă procesul de înscriere al unui site în director decurge normal.

Vreau să îmi schimb numele link-ului. Cum procedez?

Textul link-urilor către directoare nu poate fi ales sau schimbat. El este folosit pentru a individualiza fiecare director, drept urmare nu se acceptă expresia director web. Excepție de la această regulă fac directoarele ce conțin un domeniu de genul www.directorweb.ro și care nu conțin alt titlu explicit în pagină.

În cât timp este aprobat un director propus?

Perioada de așteptare poate varia de la câteva zile până la câteva luni. Un procent destul de însemnat din directoarele înscrise nu mai există după prima lună, acesta fiind unul din motivele pentru care este evitată aprobarea rapidă.

În cât timp se verifică directoarele raportate?

Directoarele raportate au o prioritate mai mare decât a celor propuse. De obicei în câteva zile se va verifica problema și se vor face modificările necesare.

Plasarea unui link către dirpedia.ro influențează poziția din listă?

DirPedia.ro nu este un top realizat în funcție de traficul adus de directoare. Deși sunt apreciate link-urile către website, nu impunem plasarea acestora în directoare, ca website important, partener, etc.

Pot suspenda temporar inscrierea siturilor in directorul meu?

Orice director care nu permite inscrierea siturilor (chiar si temporar) va fi sters din lista.

De ce doar unele directoare au link către pagina de înscriere?

Unele directoare web nu permit accesarea formularului de înscriere decât plecând dintr-o anumită categorie. Acest fapt face schimbarea categoriei din pagina formularului imposibilă. Directoarele care necesită un cont pentru înscriere nu vor avea nici ele link către acea pagină deoarece oricum vizitatorul va fi nevoit să își creeze întâi un cont.

Am văzut liste cu mult mai multe directoare. De ce pe Dirpedia exista doar 73?

Scopul nostru nu este să listăm cât mai multe directoare, ci doar pe cele utile unui webmaster care dorește să își promoveze website-ul său. Alte liste pot conține directoare nișate (de exemplu directoare de firme, bloguri, auto, etc.) sau website-uri asemănătoare unui director (Dirpedia nu consideră situri cu topuri directoare web). Pe lângă aceasta există condiții impuse directoarelor cu privire la tipul de reclame afișate sau frecvența cu care se aprobă/resping website-uri.